Składniki:
40 dag mrożonych filetów z tilapii lub dorsza
40 dag pieczarek
30 dag cebuli
przyprawa typu vegeta
1 śmietana 30-procentowa
1 jajko
sól, pieprz, bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie:
Filety rozmrozić, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, tartej bułce, usmażyć na złoty kolor z obu stron na oleju. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Do garnka dać trochę oleju, cebulę, vegetę i dusić do miękkości. Pieczarki pokroić w talarki i dusić do miękkości w drugim naczyniu na pozostałym oleju, oprószyć solą i pieprzem, a następnie wymieszać z cebulą. W szklanej misce ułożyć warstwami ryby i pieczarki, na koniec polać śmietaną. Potrawa jest najlepsza, kiedy trochę postoi.
Pomóż w rozwoju naszego portalu