Ojciec Jan, kapucyn, proboszcz i zarazem kustosz sanktuarium św. Ojca Pio w Terliczce k. Rzeszowa, gotuje z zamiłowania. Chętnie też dzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami z naszymi Czytelnikami. Dziś poleca pyszne danie, które można przygotować na obiad lub na kolację.
Składniki:
60 dag polędwicy wołowej lub filetów z drobiu, 20 dag boczku wędzonego, 4 pomidory, 2 cebule, 2 strąki papryki, 12,5 dag pieczarek, 3 dag masła, pieprz, curry, sól, olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę na ćwiartki. Paprykę podzielić na części, pieczarki umyć, większe przekroić na połówki. Składniki nadziewać na szpadki. Przyprawić pieprzem, solą, curry, posmarować delikatnie olejem. Piec 15 min w elektrycznym grillu lub na patelni. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówkami.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu